BEAR SANCTUARY ZARNESTI


Noutati/News

Yogi la “Libearty”

Istoria lui Yogi povestita de el

Povestea Lebedei

Calul din Tărlungeni a fost salvat

Azilul de Câini din Triaj

  Created by wp news slider

  PostHeaderIcon Rezervatia de ursi Libearty

  Ursul brun European este o specie protejată prin Convenţia pentru Conservarea Vieţii Sălbatice din Europa şi a Habitatelor Naturale (Convenţia de la Berna).

  România a ratificat această Convenţie în 1993 însă, de abia în anul 2005, deţinerea în proprietate a urşilor capturaţi în sălbăticie a trecut în ilegalitate. În anul 2005, Societatea Mondială pentru Protecţia Animalelor (WSPA) s-a alăturat Asociaţiei de Protecţie a Animalelor “Milioane de Prieteni” în vederea construirii Sanctuarului Libearty de la Zărneşti şi, prin acesta, pentru a pune capăt, odată pentru totdeauna în România, deţinerii ilegale şi inadecvate a urşilor ţinuţi captivitate.

  Creat în memoria ursoaicei Maya (puteţi citi mai jos povestea ei), Sanctuarul Libearty este astăzi căminul a 56 de urşi bruni Europeni şi a unui urs negru asiatic, toţi urşii fiind salvaţi de la o viaţă crudă şi abuzivă de captivitate. Recunoscut de mulţi specialişti în urşii captivi ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de urşi din lume, Libearty se întinde pe o suprafaţă de 60 de hectare de pădure luxuriantă, pâraie şi iazuri localizate pe teritoriul oraşului Zărneşti, municipiu aflat la poalele Carpaţilor, în apropierea municipiului Braşov.

  Cei mai mulţi urşi din Rezervaţie au fost salvaţi din cele mai mizerabile şi minuscule cuşti fiind doar motiv de “distracţie” pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinării, circuri sau chiar mânăstiri. Câţiva dintre urşi au ajuns în Rezervaţie au sosit în rezervaţie după ce aderarea României la Uniunea Europeană a condus la închiderea celor mai deplorabile grădini zoologice din ţară.

  De asemenea, Rezervaţia Libearty este mândră să fie gazdă inclusiv pentru Betsy – o ursoaică salvată în Texas, SUA, prin intervenţia Houston SPCA (USA).

  Fiecare urs sau ursoaică din Rezervaţie are propria sa poveste plină de dramatism.

  De aceea, sperăm că vă veţi bucura întâlnindu-i nu numai prin intermediul website-ului nostru ci şi vizitându-i la ei acasă, în Rezervaţie.

  Vă rugăm să reţineţi că Libearty este un sanctuar al urşilor, nu o grădină zoo.

  De aceea, vizitele la sanctuar se efectuează prin programare prealabilă (vezi mai jos condiţiile de vizitare).