NEWS & MEDIA


Noutati/News

Yogi la “Libearty”

Istoria lui Yogi povestita de el

Povestea Lebedei

Calul din Tărlungeni a fost salvat

Azilul de Câini din Triaj

  Created by wp news slider

  PostHeaderIcon Yogi la “Libearty”

  April 18th, 2011 | Author: AMP
  English

  Am 30 de ani si nici nu imi mai aduc aminte cum am ajuns la gradina zoologica din Sibiu. Poate e mai bine asa. As vrea sa uit si anii pe care i-am petrecut acolo, dar nu pot, n-am cum. O viata intreaga petrecuta in captivitate nu se poate uita. Am avut si zile mai bune acolo, dar asta se intampla pe vremea cand eram mai tanar si ma aflam in centrul atentiei atunci cand veneau vizitatorii si ma admirau pentru imensitatea mea. Eram mandru. Am crezut  atunci in naivitatea mea, ca tot ce se intampla cu mine este  ceva normal. Dar de cand au sosit cei trei ursi mai tineri, eu am fost inchis intr-o  celula rece si intunecoasa, in timp ce ceilalti  au fost mutati intr-un spatiul mai larg si aerisit al gradinii zoologice.

  Dupa un drum lung si obositor, astazi m-am trezit ca dintr-un cosmar intr-un loc unde este prea multa lumina si caldura, prea multa verdeata si copaci asa cum imi povestea mama mea inainte de-a deveni doar o blana fara viata.. Totul este atat de nou si frumos incat ma sperie. Dar vazand atat de multi ursi fericiti aici la rezervatia “Libearty” sunt convins ca totul va fi bine.

  Acum nu mai sunt “Ursul imens” de gradina zoologica, ci un ursulet liber si fericit pe nume YOGI.

  Veniti sa ma vedeti!

  Calul din Tărlungeni a fost salvat

  March 14th, 2011 | Author: AMP

  Singur pe câmpul înghețat, de-abia ținându-se în picioare, un cal bătut și maltratat caută cu disperare câteva fire de iarbă.

  Nu se știe dacă acest cal va supraviețui. Necesită multe îngrijiri medicale, pe care Asociația noastră i le va da. Nu știm cine este vinovat de starea lui, știm doar că sute de cazuri de acest fel se întâmplă în fiecare zi și din păcate nu este întotdeauna cineva de față care să poată ajuta aceste animalele aflate în suferință.

  Dacă vedeți astfel de cazuri, nu rămâneți indiferenti! Acționați! Chemați poliția și ajutați animalul, adresându-va unei organizații specializate în protecția animalelor.

  PostHeaderIcon A murit Benny

  January 5th, 2011 | Author: AMP

  Vă informăm cu regret că Benny, unul dintre cei mai bătrâni pensionari ai rezervaţiei de la Zărneşti, ne-a părăsit astăzi. A ales să plece în linişte, în timp ce dormea în bârlogul lui.

  A trăit 3 ani alături de Max, s-a bucurat de pădure, de iazul unde se oglindea vara pentru că nu mai avea curajul să intre în apă, a ascultat foşnetul frunzelor şi a privit ursa mare în nopţile senine. A plecat acolo şi şi-a ales un loc în veşnicie alături de Maya.

  După 27 de ani într-o cuşcă mizeră la Grupul şcolar Buhuşi (este oare acesta un loc potrivit pentru un urs?), Benny a ajuns la Rezervaţia din Zărneşti în data de 12.07.2007. Avea în jur de 35 de ani, dar în viaţă contează calitatea şi nu cantitatea . Cei 3 ani trăiţi în libertate au compensat viaţa tristă şi închisoarea de care a avut parte.